Rólunk | DYB csapat

Történetünk

A DYB csapat nem egy online ügynökség, mivel nem vagyunk sok százan, nem dolgozunk sok multinak és nem halmoz el minket a külföldi tőke. Kreatív műhely vagyunk, ha kell, gyorsan reagálunk, ha kell, visszavonulunk és több hónapig egy munkán dolgozunk. Fiatal cégként büszkék vagyunk rá, hogy több évtizednyi szakmai tapasztalat áll mögöttünk és csapatként még hatékonyabban tudjuk használni ezeket.

“Nem vagyunk sokkal idősebbek, mint maga a web. Amióta megszületett, figyeljük, szeretjük, mintha csak a testvérünk lenne. Együtt fejlődünk.”

Meglévő kompetenciáinkat folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, így mindig naprakész megoldást tudunk nyújtani minden ügyfelünknek.

Partnereinkkel sokat találkozunk, beszélgetünk, mert fontosnak tartjuk, hogy megismerjük őket és foglalkozásukat. Így nekünk is egyszerűbb kialakítani, vagy formálni online jelenlétüket. A találkozók során elhangzott új információkat felhasználjuk a tervezés során. Bátran állíthatjuk, hogy a projekteket ügyfeleinkkel közösen tervezzük és kivitelezzük a legapróbb részletekre is odafigyelve.

Kreatív műhelyünket, az alábbi szakmai területekhez kapcsolódó kihívásokkal kapcsolatban keresheted

arculat

Az arculattervezés egy aprólékos és izgalmas feladat, amely – hasonlóan a többi projekthez – az ügyféllel való beszélgetésekre épül, melyek során segítünk megtalálni azokat a pontokat, amik meghatározzák az arculati elemek alappilléreit. Ezeket az elemeket alakítjuk úgy, hogy végül látványos, jól meghatározható és a márkára jellemző vizuális egységet kapjunk. Fontosnak tartjuk, hogy a tervezés során minden faktort figyelembe vegyünk, így tudunk ügyfeleinknek egyedi, érthető arculatot tervezni, amely a projekt további elemeibe (webdesign, UI, offline anyagok) is jól illeszkedik.

frontend

A frontend fejlesztés az, amivel a felhasználó érintkezik, amit a böngészés során tapasztal. Ezt a legnagyobb igényességgel és a legapróbb részletességgel kell megtervezni és elvégezni, hiszen már az első pillanattól kezdve meghatározza a felhasználói élményt. A frontend fejlesztők hasonlóan a grafikusokhoz kiélhetik a kreativitásukat a fejlesztés során, de már a tervezéskor együtt ötletelnek a UX designerekkel. Így alakul ki az átlátható, rendezett kód és a legtisztább, legszebb felhasználói felület.

logó

Sok esetben az ügyfeleknek nincs szüksége komplett arculatra, hanem a meglévő arculathoz szeretnének új logót. A logó tervezés nagyon izgalmas feladat, hiszen – hasonlóan az arculat tervezés esetében – ez is a márkát, szolgáltatást határozza meg. Erre odafigyelünk a tervezéskor, hogy az elkészült munka alapján minden új- és visszatérő látogató felismerje a márkát és össze tudja kapcsolni az érzést az élménnyel.

UX

A UX, tehát a User Experience tervezés a projekt tervezésének első lépései között szerepel. Ebben a fázisban alakulnak ki a felhasználói drótvázak (wireframe-ek), amik a készülő webes alkalmazás felületek alapjait adják. A drótvázak segítségével tudjuk megismertetni és bemutatni a készülő oldal felületeit még a design tervezés előtt. A wireframe-ek és az ezek alapján készülő design tervek a tökéletes kombinációi az ergonómiailag átgondolt oldalaknak.

UI

A UI, vagyis a User Interface (felhasználói felület) amivel a felhasználó érintkezik. A UX tervezést követően a UI megfelelő kialakítása nagyon fontos, hogy az a felhasználók számára jól használható és érthető legyen. Ebben nyújtanak segítséget csapatunk tehetséges grafikusai, akik együtt dolgoznak és haladnak frontend fejlesztőkkel. A közös munka eredménye, hogy az elkészült látványtervek teljes mértékben elő vannak készítve a fejlesztéshez és maximálisan megfelelnek a szigorú technológiai sztenderdeknek.

falmatrica

A műhely jellegű tervezést nem csak a webes projekteknél vesszük igénybe. A falmatricából, vinyl fóliából a legmerészebb ötleteket is megvalósítjuk és akár szezonálisan le is cseréljük. Több ezer négyzetméternyi fóliát helyeztünk már el különböző felületeken. Fontosnak tartjuk, hogy valami kézzelfoghatót is alkossunk és néha jól esik felállni a monitorok elől.

terméktámogatás

Egy jó webes megoldás nem ér véget a fejlesztéssel és teszteléssel. Cégünk jelenleg is több partnernek nyújt tanácsadást online tevékenységével kapcsolatban, elősegítve a grafikai elemek kidolgozását, új fejlesztések előkészítését és végrehajtását, valamint akár a megjelenések tartalmának generálását. A projektek átadása után a portálok üzemeltetése, valamint a fejlesztői és grafikai támogatás szintén kulcs eleme egy munkának. A tapasztalatainkat szívesen osztjuk meg ügyfeleinkkel is.

projektmenedzsment

A projektmenedzsment a tervezés alappillére. A határidők betartásához, a megfelelő kommunikációhoz, a minőségbiztosításhoz egy saját fejlesztésű módszertant használunk, ami a LEAN és az Agilis módszertanokból is merít elemeket. Ezek segítségével tudjuk definiálni a feladatokat, majd meg tudjuk határozni a megoldásokat és a végrehajtáshoz szükséges idő mennyiségét. Csapatunk fejlődése során kipróbált módszertanok közül ezt tartottuk a leghatékonyabbnak. Ennek a metodikának a segítségével számtalan sikeres tervezési-fejlesztési projektet zártunk le.